Schriftelijke vraag: Corona-steun voor ondernemers


De COVID-crisis en de daaropvolgende Oekraïne-crisis waren voor vele ondernemers een zware période. De overheid nam heel wat maatregelen om de crises in te dijken, maar die maatregelen maakten ondernemen ook uitermate moeilijk. Het is dan ook volkomen terecht dat de Vlaamse regering maatregelen nam om de ondernemingen te steunen om deze lastige periodes te overbruggen. 

Vanuit die gedachtegang stelde ik een aantal vragen aan minister Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw. Ik vroeg onder meer hoeveel aanvragen er waren ingediend en hoeveel van die aanvragen werden goedgekeurd. Ik stelde ook vragen over het verloop van de procedure. Ook vroeg ik mij af welke premies er waren. 

Er zijn 17 soorten steunmaatregelen die ondernemers konden aanvragen in het kader van de COVID-crisis of de Oekraïne-crisis. Er werden in totaal 641.861 dossiers ingediend, waarvan 587.639 dossiers werden goedgekeurd. De procedure verliep deels geautomatiseerd, maar welke criteria werden gebruikt blijft onduidelijk. Het is voor mij belangrijk om ook transparantie te krijgen over de gebruikte criteria. 

Ik blijf me inzetten om de geschikte steun te geven aan ondernemingen die recht hebben op deze broodnodige steun. Daarnaast is het even belangrijk om ervoor te zorgen om geen onnodige steun te geven aan ondernemingen die deze steunmaatregelen misbruiken. 

Mijn volledige vraag en het antwoord van minister Jo Brouns vind je hier.

Meest Recente Posts

Blijf of de hoogte!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

blog

In de kijker

contact

Hoe kan ik je helpen?

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.